am altoit mar sub scoarta pe ramura taiata complet . Toti altoii s-au prins si dezvoltat foarte bine insa , lastarii au tendinta de a se ingrosa mai mult decat ramura din care au dat , ce trebuie sa fac pentru ca eu ajuns la peste 35 cm si sunt grei . Iam legat de niste tutori insa mai am o problema ; cand sa dau jos banda izolatoare cu care i-am infasurat la mimentul altoirii ??? MULTUMESC CELOR BINEVOITORI PENTRU RASPUNS.
Va salut,am altoit si eu pe 20 iulie lamai pe lamai,migdal pe migdal si prun cu cais pe corcodus.Dupa 12 zile constat ca la toti altoii le-au cazut coditele si au inceput sa creasca dar sunt cam nedumerit.E de bine sau nu ca inverzesc(cresc)altoii?
Va salut si eu! Daca spuneți ca le-au căzut codițele...atunci ați altoit in mugure, altoirea in mugure e de doua feluri...mugure crescând...pana la începutul lunii august... (pt asta va cresc altoii) si mugure dormind..după începutul lunii august.atunci când mugurii încep sa intre in repaus. In privința creșterii..referindu-ma la la migdal, pruncsi cais..stați liniștit, nu se întâmpla nimic.nu vor creste mult..se vor oprii..iar in primăvara încep iar. In privința lămâiului...el asta trebuie sa creasca!
Vreau sa altoiesc o salcie capreasca folosind ca portaltoi o salcie alba . Nu stiu cand sa recoltez altoiul - am incercat sa iau din februarie altoi, i-am tinut in frigider dar dupa o luna de la altoire sub coaja nu pornesc- mugurii par a ramane niste matzisori anemici.
Dupa dv. am un corcodus cam de 3/4 ani ...vreau sa-l altoiesc sub scoarta pe ramurile principale (in am in poze).Nu o sa am altoi pastrat ,vreau sa incerc cu altoi luati direct atunci Februarie/Martie merita sa pun Piersic-Prun-Cais sau sa pun numai Piersic de ex.Am vazut zeci de filmulete dar experienta pana acum 0 .Din primavara o sa incep :)
Am vazut corcodusul d-tra..da, puteti pune toate trei pe ramura diferita, doar ca in februarie, martie nu o sa se dezlipeasca scoarta..pt ca seva nu e in abundenta ca sa altoiti in scoarta..eu zic sa-l altoiti in despicatura...la ramura mai groasa puneti doi laltoi, iar la cea mai subtire unul.Succes !
Ma gandeam ca in despicatura ...este rana mult mai mare ,greu de reparat.Sub scoarta cand este perioada cea mai buna , dar numai cu ramura/altoi luat atunci ...sau sa le iau in Feb./Martie si sa le tin in frigider pana la ? cand ...si sa fac atunci altoirea sub scoarta.
Ai dreptate, in despicatura e rana mult mai mare, dar in perioada altoirii in coaja, mugurii sunt deja unflati bine si probabilitatea prinderii e scazuta. Daca ii luati mai devreme si ii tineti in frigider intr-o caserola cu nisip umed e ok. (deci nu in congelator). Totusi raman la parerea ca in despicatura e mai ok. In coaja e riscul ca la o adiere de vant sa se desprinda altoiul de portaltoi, in schimb la despicatura e mult mai sigur iar sudura e mult mai trainica. Acuma cum vreti d-tra...eu zic sa nu va complicati.
ceara o cumpar din comert, iar perioada de altoire e primavara inainte de vegetatie prin mai multe metode si vara (iulie-august) in vegetatie prin metoda cip sau mugure dormind.
Buna ziua,am cumpărat câțiva Pruni altoiti pe corcodus si tata zice ca nu are rost sa ii plantez pt ca nu o sa fie prunele bune nici pt tuica nici pt consum,ce părere aveti?multumesc
da, toti trandafirii ce ii am tip copacel..sunt altoiti pe macies, iar perioada e incepand cu 20 mai...pt detalii..astept intrebari si raspund cu placere.
pt paul, bandajul se desface atunci cand mugurii altoiului au crescut la cca 5-10cm..pt a nu strangula sudura. indicat ar fii k bandajul sa fie elastic..si atunci se poate tine legat mai mult timp.
Pt CORBUCOSMIN, perii se pot altoii cu par..(doar cu par)iar caisul e probabil corcodus..pe care se poate altoii prun..dif soiuri, cais, piersic..va doresc succes.
Dudul nu se altoieste, de-aceea si rezista la boli, pentru ca are variabilitate genetica.Iei un puiet de undeva caci se gasesc destui si-l plantezi la tine.
auzi, dudul nu se altoieste. ce gluma buna....in curte la tara am un dud cat un bloc altoit, se vede clar locul, pe la vreo 2 metri...duda e o planta batjocorita pe nedrept. e cea mai sanataoasa fructa. da cititi bine...are substante anticancerigene mai mult ca afina sau ca altceva, deoarece dudul isi duce radacinile zeci de metri in pamant...se si zice sa nu pui dudul langa casa....
asta al meu are dude negre imense, de aia e altoit de bunicul, ca salbaticul face dude mici, dar tot gustoase. mie sincer imi plac mai mult cele albe, dar sunt mai sanatoase cele negre. am gasit in vara trecuta pe dealuri si dude roz-mov deschis, excelente...oricum, dudul e in declin, pentru ca inainte se plantau pentru frunze...acum..
alt beneficiu al dudului...butoiul de dud coloreaza tuica in galben si-i da si gust....eee, cate povesti se pot spune, dar sa ai un bunic priceput...
pt incepator...nu te complica cu improvizatii..se gaseste la magazinele de pesticide ceara gata preparata..se numeste CERALTIN e 10-12 lei o cutie..e f buna si creste procentul de prindere la altoire. sanatate si bafta multa!
am preparat o solutie pt altoit formata din clei de pe pomi, ceara si seu de oaie. cu ce solutie ECO sau foarte apropiata as putea dizolva cleiul de pe pomi care nu prea s-a dizolvat cand le-am "fiert" ?
multumesc foarte mult pentru comentatul lasat.Sunt mama lui Popa Olariu Daniel la fel de bolnav ca si tine cu porumbei, dar ce sa faci sunt frumosi foc.
de ce nu incerci si in August pe puieti jos la colet, ai avea o prindere bunan.Vad ca te pricepi,iti doresc multa bafta.Daca vrei sa pui intrebari in domeniu intra pe flori-Popavalerica.
Am altoit pe visin, in copulatie perfectionata, 3 soiuri de cires si sau dezvoltat toate , si 5 soiuri de visin si nu s-a prins niciunul. Care sa fie motivul?
mama are30 de ani ca laborant 3 la statiunea pomicola valul traian ,cred ca are cel putin 30000 pomi de vanzare la ora actuala, intra la flori popavalerica
Sal'tare, din cei 3 nuci altoiti de mine din pacate doar unul s-a prins. Altoiti prin metoda "in fluier", Iti recomand o alta metoda la nuc "in copulatie perfectionata" (MODEL vezi poza DSC02076) Mult succes!
Felicitari ! as dori sa va intreb:am cumparat pomi altoiti,s-a dezvoltat normal, dar unde s-a facut altoirea,in partea de jos nu s-a mai dezv. tulpina, a ramas subtire, este ca un nod.ce este de facut?
am altoit si eu par pe paducel. s-a dezvoltat foarte bine. anul trecut l-am altoit, are aproximativ 1 metru si a facut deja 5 pere, care se dezvolta mai bine decat celalalte pe alt portaltoi
pt d-nul Vancea, multumesc pt aprecieri... in martie eu altoiesc in despicatura daca portaltoiul e mai gros si in copulatie daca portaltoiul este mai subtire...sanatate si numai bine !!!
buna, as dori sa ma ajuti sa inteleg si eu mai bine cum sa fac altoirea in placaj si cum pot sa fac rost de mai multi portaltoi de pomi fructiferi. multumesc amticipat! id-ul meu e valy_v87
cel mai bun aparat de altoit nu se poate cumpara cu lei o cu euro este insas mina ta incearca si vei reusi in primul an cind am incercat in ochi dormit mi sa prins doar un piersic din o suta iar in anul urmator am altoit 900 pe zi cu prinderea 100/100 vorbesc de ochi dormind si anul acesta vreau sa ajung mai multi
Pt Zaharia, pt paducel este un motor de cautare pe net numit "GOOGLE" cu ajutorul lui gasesti tot ce te intereseaza.
Iar pe "YOUTUBE" gasesti filmulete cu diferite tehnici de altoire astfel:
Grafiting roses (altoire trandafiri)
Grafiting Trees (altoire pomi)
Grafiting Vines (altoire vita de vie)
Vizionare placuta si mult succes!!!!
Spune-mi si mie ce intelegi tu prin....,,paducel''??
Folosesti mult altoirea in copulatie si in despicatura, din ce vad eu aici!In despicatura cum practici?despici portaltoiul de la o margine la alta sau doar cu varful cutitului, cate putin??
Ai aparat de altoit ?Eu as vrea sa-mi iau unul din Italia!
Felicitari pentru munca dv.si multumiri pentru sfaturi.
Am si eu o intrebare: in dud se mai poate altoi altceva inafara de dud si vita de vie?
Multumesc, si sa ne citim sanatosi. Liviu din Baia Mare.
am facut exact cum mi ati spus am last cate o crenguta dar s a dezvoltat foarte mult a ajuns la 1 m inaltime pomisoru ce sa i fac incontinuare il las sa se duca in sus sau il ciupesc la 90 cm
la unii pomi pe care iam altoit sunt stufosi adica au prea multe crengute ce sa fac sa mai elimin din ele sa las doar 2 de fiecare deoarece am altoi foarte jos pomii la 7 10 cm fata de sol si nu pot sa le formez coroana asa de jos asa ca las cate o crenguta de fiecare dupa are o tai la 90 cm ca sa li se formeze coroana
pt "apostu"....daca nu mai aveti ramuri recoltate din toamna sau primavara devreme...puteti folosii urmatoarele metode de altoire:
1-in ochi sau mugur dormind, in T -perioada 25 iulie-10 septembrie cu, conditia ca seva sa circule abundent in portaltoi si coaja sa se deslipeasca usor. (procedeul e asa cum il am prezentat mai sus la albumul 'altoirea trandafiriilor in ochi crescand) diferenta intre crescand si dormind este...crescand adica incepe sa creasca in 15 zile de la altoire si dormind...mugurele doarme pana primavara urmatoare.
2- altoirea CIP( vezi situl d-lui Pumosu. pumosu.sunphoto.ro.
cu aceasta va doresc succes si sper sa va fi putut ajuta .
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu altoirea unui cires si a unui mar acum in luna mai . As dori sa altoiesc cu altoi crescut anul acesta ,fiindca nu mai am altoi recoltat din toamna ,iarna.Cum sa procedez? Ce metoda sa folosesc ?.Va multumesc
pentru a obtine un portaltoi,in speta mirabele(corcodus),se recolteaza fructul la maturitate,se extrage seminta,se pune in nisip 2-3 saptamani,umed sa fie,inainte de semanat,sf.octombrie,se cearana de nisisip si se pune in frigider la 3-4 grade,tot in mediu umed.Se seamana in gradina la 10 cm.nu necesita bilonare.Dupa un an,dispui de pertaltoi de cat ai nevoie.succes la oltoire.
altoiul trebuie recoltatainainte sa posneasca circulatia sevelor din planta,se depoziteaza la rece,3-4 grade,avind grija sa nu se deshidrateze(folie alimentara)in frigiderul pt.fructe.rostul este ca atunci cind altoiesti ,portaltoiul deja sa fie activ vegetativ,iar altoiul sa se trezeasca intrun mediu prielnic.
am altoit astazi in mai multe metode cu altoi pastrati in nisip de asta iarna primavara crezi ca au vreo sansa de prindere,altoii aratau binisor adika erau inca verzi iar mugurii erau umpic desfacuti
Voiam sa altoiesc o magnolia. O sa incerc si eu in lemn cainesc. Nu stiu ce va iesi pt ca am inteles ca magnolia creste cativa zeci de metri. Am mai facut un altoi de genul acesta si parca-i mutatie genetica. Adica port altoiul, de vreo 3 ori mai subtire decat altoiul. Nu e ceva special. Salcie ca port altoi,cu salcie pletoasa. Multumesc Goliat.
Pt Endre, mar pe portaltoi de par nu am altoit, dar invers...da...rezultatul e bun, sudura buna si se dezvolta normal. Am vazut la cineva altoit pe portaltoi de par pus mar (asa cum spuneti d-tra) era altoit de 3 ani, dar la sudura se macina...deci ceva nu e bine...eu cred ca, compatibilitatea.
Da, pe paducel pun par si gutui.
ID de mess Soryy73
Goliat,multumesc pt informatiile tale,i-mi sunt de ajutor. Am si eu o gradina si toti pomi sunt altoiti de mine incepand fara nicio cunostinta in domeniu doar ce auzeam pe dupa ureche. Uneori si la plesneala si a dat rezultate.A sta a fost acu 4 ani .Am fost un auto didact ceeia ce a facut sa ma indragostesc de pomi fructiferi. As incerca sila arbusti ornamentali dar nu cunosc compatibilitatea intre copaci. Ma poti ajuta? Multumesc.
Va salut.Revin cu niste intrebari;1.Daca ati incercat sa altoiti mar pe port de par salbatic si cu ce procent de reusita? 2.Ce altoiti in paducel(gherghinar?),par cumva?Va multumesc pt raspuns.Un id de mess sau e-mail pt conversat?
Pentru mai multe detalii intrati pe YouTube si cautati asa:
Grafiting roses (altoire trandafiri)
Grafiting Trees (altoire pomi)
Grafiting Vines (altoire vita de vie)
Vizionare placuta !!!! Sal'tare Sorin Tg-Mures...
Minunat,ma bucur sincer pentru rezultatele tale,ale lui Pumosu si nu numai.Acesti pomi,pasari,animale sunt ca si copii crescuti,ingrijiti,educati bine cu satisfactii deosebite.
Pe YouTube -"GRAFTING, GRAFTING VINES,etc.se gasesc o multime de filmulrte demonstrative.
Din toata inima: MULTUMIRI,SUCCESE SI IMPLINIRI MARETE !
in ficare oras exista cineva care aduce saciz interesativa la coafor unde se epileaza in rm vilcea sacizul se vinde la un magazin de ochielari linga cinematograf ostroveni
Imi pare rau sa vad ca va chinuiti cu tot felul de metode de altoit, cea mai simpla metoda e in ochi crescind si se poate face din martie pina in octombrie cu o jumatate de lama si o rola de plastic autoadeziv pentru alimente.Se iau altoii direct din pom. Nu se foloseste nici o ceara si nu e pericol sa va taiati degetele incercind sa faceti tot felul de taituri complicate.Cine vrea sa-l invat, sa-mi scrie la adresa brusture2000@yahoo.com
Pentru d-nul Nastase, perioada optima de altoire in copulatie perfectionata este de la sfarsitul lunii feb pana in aprilie. Eu am inceput aceasta ideletnicire cu ajutorul lui ADI de la Cluj "pumosu.sunphoto.ro" + am comandat o carte de pe net f buna, unde se gasec toate modalitatile de altoire, chiar v-o recomande, e in jur de 18 lei cu tot cu taxa postala.... am pus o poza cu coperta ei pe aceasta pag, merita sa o aveti. Sanatate si succes la toata lumea!
Vreau sa cumpar GRAFTER ITALIAN UNIVERSAL,GRAFTER BERNI sau PROFESIONAL TOP GRAFTER(exclus PRAKTICA3-GRAFTER PLESA) Daca cineva stie sa-mi dea informatii(sau daca are de vanzare)cum pot cumpara,de unde pot cumpara ca sa platesc RAMBURS.
A fost complicat! Totul a durat un an de zile si m-a costat destul de mult. M-a ajutat o romanca care lucreaza langa Palermo . Aparatele nu se gasesc in magazine si a apelat la un italian sa faca comanda pe internet si sa plateasca produsele si transportul cu card bancar (cer banii inainte ca la ...) Produsele nu au fost aduse acasa , ci la un sediu de curierat. De sarbatori fata a venit acasa, la Braila si acum, pentru primavara, am cleste pentru altoit!
Toata stima si respectu' pt.ce am vazut pe pag. dvs.Am si eu niste "apucaturi" asemanatoare.Eu ma ocup cu pomii,am altoit si eu cativa,cu mare satisfactie,si spre marea mea mirare-cu succes-prin copulatie simpla si perfectionata dar si in despicatura,cu precadere peri si meri.Anul asta voi incerca si pruni si caisi,poate si piersic.Nu am incercat inca sa altoiesc prin oculatie si nici de trandafiri nu m-am ocupat,dar datorita pozelor dvs.cred ca voi incerca si la trandafiri.Am ceva ereditate,caci bunicul meu era destul de priceput,...dar el nu mai e...,insa succesele iti dau satisfactii garantate.Cu parere de rau,ca eu nu am un aparat foto digital,sa pot posta citeva poze,in rest mult succes,sa auzim de bine:Doamne Ajuta!
Aveti dreptate.Am copiat modelul uzitat anterior. Sunt Nastase Catela si va rog totusi sa ma ajutati cu sfaturile dv. privind altoire in copulatie perfecta, asa cum v-am rugat acum 2 zile. Practic nu stiu cand pot folosi aparatul de altoit, ce se preteaza acum la altoitul cu el , daca pot altoi cu el si cand pomii au intrat in vegetatie. Merge la vita , cand? Multumesc.
Nastase Catela
Te rog mult dle Goliat spune-mi si mie cand e bine sa se faca altoirea prin copulatie perfectionata. Va intreb ca am cumparat un aparat de altoit Grafter sau asa ceva care se preteaza la asta. Am de altoit ceva meri, zarzari si peri. Spune-mi te rog ceva detalii teoretice referitor la data, conditii meteo si mai ales tehnica altoirii prin copulatie. La vita de vie merge? Merci mult de tot.
pt birligiu sorin, daca cititi mesajele de mai jos este prezentata o reteta despre cum se prepara mastiucul de care aveti nevoie....pt nelamuriri lasati un ID de mess sau o modalitate discreta de a va da nr meu de tele. sa auzim de bine !!!
Dupa introducerea altoiului in portaltoi se acopera rana cu mastic (solutia de care ai zis)care se poate prepara acasa cu una din retetele: 400g sacaz + 200g ceara de albine + 100g seu (untura de porc sau oaie)+ 90ml spirt (alcool dublu rafinat).Perioada altoirii difera de modalitatile altoirii, sun multe modalitati, depinde care vrei sa o faci.
BRAVO GOLIAT, AM INCERCAT SI EU ODATA ,NU MI-A REUSIT. DUPA IMAGINILE POSTATE DE TINE SI DE PUMOSU, VOI INCERCA SI VOI INSISTA PINA VOI REUSI. FELICITARI! MII DE MULTUMIRI PENTRU TOT. ( FLORINVLD.SUNPHOTO.RO )
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.